جستجو
بازگشت به همه

کفش نامناسب چه بلایی سرمان می آورد؟

کفش نامناسب چه بلایی سرمان می آورد؟

مسئله سلامتی بدن بخصوص پاها، چیزی نیست که جدی گرفته نشود. بعد از بروز بیماری، قدر سلامتی را خواهیم دانست. راه بهتر این است که پیشگیری کنیم. عوارض کفش نامناسب کدام اند؟ کفش نامناسب چه عوارضی دارد؟ چکار کنیم از عوارض کفش نامناسب پیشگیری کنیم؟

عوارض کفش نامناسب

قبل از اینکه به سراغ عوارض کفش نامناسب برای بدن صحبت کنیم؛ بهتر است با انواع آنها آشنا شویم. انواع کفشهایی که نامناسب هستند موارد زیر را شامل می شوند. از پوشیدن و یا حتی خریدن این نوع کفش ها خودداری کنید تا سلامت پاها و بدنتان حفظ شود.

کفش بی کیفیت

کفش هایی که از مواد بی کیفیت تهیه می شوند؛ برای سلامتی شما مضر هستند. برای مثال پاشنه PVC یا پارچه های نامرغوب جزء مواد بی کیفیت هستند. پس توصیه می کنیم کیفیت را فدای قیمت نکنید. 

کفش بدون پاشنه

کفش های بدون پاشنه یا با پاشنه ی صاف نمی توانند وزن بدن را بخوبی پخش کنند. پوشیدن کفش با پاشنه صاف باعث درد در ناحیه پا می گردد.هم چنین تعادل و حالت بدن شما در اینگونه کفش ها به هم می ریزد.

کفش پاشنه بلند

این مورد در خانوم ها مشاهده می گردد. وقتی ارتفاع پاشنه کفش ۱۰ سانتی متر یا بیشتر باشید؛ مسلما به پاها و بدنتان فشار وارد می شود. ما توصیه می کنیم کفش پاشنه بلند نپوشید. اگر نمی توانید پوشیدن این مدل کفش ها را متوقف کنید؛ پوشیدن آن را محدود به مراسمات خاص کنید.

کفش پاشنه میخی

بازهم این مورد در خانوم ها دیده می شود. زمانی که پاشنه کفش باریک باشد، فشار زیادی هم به پاشنه کفش و هم به پاهای شما وارد می شود. مانند مورد بالایی پوشیدن کفش با پاشنه باریک را توصیه نمی کنیم.

عوارض کفش نامناسب (سایز کفش)

فرقی نمی کند کفش تنگ بخرید یا کفش گشاد. هرکدام به نوعی به سلامتی شما آسیب می رسانند. کفش تنگ باعث اذیت شدن پاهایتان و جلوگیری از گردش طبیعی خون در پاها و… می شود. کفش گشاد باعث می شود موقع راه رفتن تعادل نداشته باشید.

بنابراین کفشهایی که سایز نامناسب دارند، باعث ایجاد عوارض کفش نامناسب می شوند.

کفش نوک تیز

کفشهای نوک تیز به پا و انگشتان پایتان فشار می آورند. پس مناسب نیستند.

نپوشیدن کفش مخصوص

گاها پیش می آید فردی کفش خوب و باکیفیت می خرد. اما برای موقعیتی آنها را می پوشد که برای آن طراحی نشده است. برای مثال کفش چرم طبیعی برای کوهنوردی یا پیاده روی طراحی نشده است. مثال دیگر اینکه کفش اسپورت برای دویدن یا بازی با توپ طراحی نشده است.

نکته: برای هر موقعیتی کفش مخصوص بخرید.

 
عوارض کفش نامناسب (کوتاه مدت)

فرو رفتن ناخن در انگشت پا

کسانی که کفش تنگ یا بد فرم استفاده می کنند احتمال اینکه ناخن در گوشت انگشتان پا فرو رود بسیار بیشتر است و در صورت درمان نشدن بایستی عمل جراحی صورت گیرد.

این عارضه بسیار دردناک است و مدت زیادی فرد را درگیر می کند.

بیماری پای ورزشکار

پای ورزشکار یک  نوع بیماری است که توسط قارچ بوجود می آید. پوشیدن کفش تنگ باعث می شود انگشتان به هم بچسبند و بیماری پای ورزشکار ایجاد می شود.

پس پوشیدن کفش تنگ اصلا توصیه نمی شود.

میخچه پا

خرید کفش تنگ به دلیل افزایش فشار به ناحیه ی پا و خری کفش گشاد به دلیل افزایش سایش پا و حتی جنس نامناسب کفش همگی باعث میشوند میخچه پا بوجود بیاید. از آنجایی که درمان میخچه ی پا دردناک و طولانی است پس توصیه میکنیم حتما کفش با کیفیت و مناسب بخرید.

تاول پا

مهم ترین علت تاول پا اصطکاک نامناسب پا می باشد اصطکاک نامناسب میان پوست پا با کفش یا جوراب یا هرچیز دیگری. زمانی که کفش ما اندازه ی مناسبی نداشته باشد میتواند این مشکل بوجود بیاید.

پینه پا

افرادی که در طول روز مسافت زیادی را پیاده می روند و یا می ایستند با توجه به فشاری که به پاهایشان وارد میشود بعضی از قسمت های پوست پاهایشان ضخیم تر میشود و باعث ایجاد پینه پا میشود.

درد عضلات پا

پوشیدن کفش نامناسب باعث ایجاد درد در ناحیه پا و عضلات آن می شود. چون پاها فرم طبیعی خود را ندارند و بعضی عضلات بیش از اندازه کشیده می شوند و بعضی دیگر بیش از اندازه جمع می شوند.

بوی بد پاها

از جمله ارمغان های کفش نامناسب برای شما می تواند بوی بد پاها باشد! اگر جنس کفش خوب نباشد یا تهویه مناسب نداشته باشد؛ باعث ایجاد بوی بد در پاها می شود. بوی بد پاها هم می تواند جزء عوارض کوتاه مدت پوشیدن کفش نامناسب باشد و هم جزء عوارض بلند مدت.

عوارض کفش نامناسب (بلند مدت)

کمردرد

این مشکل هنگام خرید کفش بدون پاشنه یا کفش پاشنه بلند ایجاد میشود. مثلا زمانی که کفش لوفر بدون پاشنه می پوشیم احتمال آسیب رسیدن به ناحیه کمر بیشتر میشود و اگر طولانی مدت استفاده کنید با مشکل جدی مواجه خواهید شد. هنگام پوشیدن کفش پاشنه بلند نیز به کمر فشار وارد می شود.

زانو درد

چنانچه زانودرد دارید؛ یکی از علت های زانودرد می تواند پوشیدن کفش نامناسب باشد.این نوع کفش ها به مرور و تدریجا باعث آسیب به بدن می شوند.

درد کف پا

کفش هایی که استاندارد نیستند ممکن است به مرور باعث درد کف پا شوند. هم چنین می توانند قوس کف پا را تغییر بدهند.

انحراف انگشت شست پا

یکی از عوارض کفش نامناسب، انحراف انگشت شست پا می باشد.

افرادی که کفش تنگ و یا دارای پنجه باریک انتخاب میکنند به دلیل نبودن فضای کافی و فشار بدن بر روی انگشتان و بخصوص انگشت شست پا، موجب می شود انگشت شست یا دیگر انگشتان انحراف پیدا کند. این انحراف اگر به موقع توجه و اقدامات لازم صورت نگیرد به صورت داعمی باقی خواهد ماند.

انگشت چکشی

انحراف انگشتان کوچک پا را انگشت چکشی میگویند (به غیر از انگشت شست پا را انگشت کوچک میگویند) علت ایجاد انگشت چکشی یکی خرید کفش تنگ و دیگری عدم تعادل عضلات انگشتان پا می باشد. در ابتدا انگشت چکشی را میتوان با فشار دادن و درست کردن حالت انگشتان رفع کرد ولی با گذشت زمان انگشتان پا خشک میشود و انعطاف خود را از دست می دهند.

پوشیدن کفش های مناسب می تواند عواقب بعدی یا حداقل روند فعلی را بهبود دهد و آهسته تر کند؛ برخی از کفش ها برای سلامت پا مساعد نیستند.

تکنولوژی به کار رفته در کفش های 361 باعث شده که این کفش ها بسیار راحت و با کیفیت باشند و مناسب همه ی افراد برای هر استفاده ای که دارند، از روزمره تا دویدن، باشند و مانع آسیب هایی که در بالا به آنها اشاره کردیم می شوند.

نظرات
یک نظر بنویسید نزدیک