جستجو
خبرخوان

نوشته های بلاگ  "2022"  از "مهر"

(0) علایم صافی کف پا و درمان آن

بسیاری از افراد که دچار صافی کف پا، زندگی بدون دردسری را تجربه می کنند. اما زمانی که مشکل ایجاد شود، بهتر است سریعاً برای معاینه و آگاهی از عوارض کف پای صاف، به یک متخصص مراجعه کنید. همانطور که از نام این بیماری مشخص است، مبتلایان به کف پای صاف، قوسی در ناحیه کف پا نداشته، یا این قوس بسیار کم است.

در افراد سالم، در حالت ایستاده قسمت میانی پا به زمین برخورد نمی کند. صافی کف پا تنها زمانی که با احساس ناراحتی همراه باشد، باید تحت درمان قرار بگیرد. این ناراحتی می تواند نشان دهنده ی مشکلاتی دیگر یا آمادگی برای آسیب رساندن به سایر نقاط بدن باشد. برای افرادی که کف پای صاف برای آنها مشکل ساز شده است، به منظور کم کردن این ناراحتی ها و کاهش عوارض کف پای صاف، ابزار و ورزش هایی در نظر گرفته شده است.

صافی کف پا چیست؟

مبتلایان به کف پای صاف، در کف پای خود فرو رفتگی نداشته یا این فرورفتگی بسیار ناچیز است، به طوری که در حالت ایستاده، کف پای آنها به طور کامل زمین را لمس می کند. مچ پای انسان دارای ۳۳ مفصل می باشد که ۲۶ استخوان مختلف را به هم پیوند داده اند. همچنین بالای ۱۰۰ ماهیچه، تاندون و رباط در این ناحیه از بدن قرار دارد.

صافی کف پا چیست

قوس کف پا مانند یک فنر در هنگام گام برداشتن عمل کرده و کمک می کند تا وزن بدن با کمترین فشار در عضلات کل پا پخش شود. ساختار این قوس تأثیر مستقیمی روی شکل راه رفتن شما دارد. این قوس باید از جهات مختلف در حین مستحکم بودن، انعطاف پذیر باشد، انواع فشارها را تحمل کند و شما بتوانید روی سطوح مختلف بدون هیچ مشکلی راه بروید.
در این بیماری، مچ پا می تواند در زمان ایستادن و راه رفتن، رو به داخل بچرخد. این مشکل همچنین می تواند باعث چرخش رو به بیرون مچ پا نیز شود.

علل کف پای صاف

رایج ترین علل صافی کف پا عبارتند از:

  •  مشکلات ژنتیکی، صافی کف پا می تواند از والدین به فرزندان از طریق ژنتیک منتقل شود
  •  ضعف قوس پا، به این معنا که در حالت استراحت پا، این قوس وجود دارد، اما در زمانی که روی زمین قرار می گیرد، کف پا صاف شده و به زمین می چسبد
  •  آسیب دیدگی مچ پا یا زانو
  •  آرتروز یا آرتروز رموتوئید
  •  ضربه، ناکارآمدی یا پارگی تاندون استخوان درشت نی
  •  بیماریی های عضلانی یا سیستم عصبی، مثل فلج مغزی، دیستروفی عضلانی، اسپینا بیفیدا

یکی دیگر از مشکلاتی که می تواند سبب صافی کف پا شود تارسال کوالیشن (tarsal coalition) می باشد. این بیماری باعث می شود که استخوان های پا به طرز عجیبی به هم بچسبند و در نهایت، پا حالتی خشک و صاف پیدا می کند. پزشک اطفال معمولاً در همان خردسالی این بیماری را تشخیص می دهد. صافی کف پا در افراد دچار اضافه وزن یا قند خون بالا، بیشتر اتفاق می افتد. همچنین، این مشکل در زمان بارداری رایج تر است.

صافی کف پا می تواند با کهولت سن نیز شکل بگیرد. فشار روزانه روی پاها می تواند باعث ضعیف شدن تاندون استخوان درشت نی شود. وظیفه ی اصلی این تاندون، حفظ ساختار قوس کف پا می باشد. این تاندون می تواند بر اثر استفاده ی بیش از حد ورم کرده (تاندونیت) یا پاره شود. آسیب به این تاندون باعث صاف شدن کف پا می شود.

عوارض کف پای صاف

یکی از اولین علائم صافی کف پا، درد است. کف و قوزک پا، علاوه بر درد می تواند دچار التهاب شوند. مخصوصاً در زمان ایستادن یا راه رفتن به مدت طولانی. البته، این علائم می توانند به دلیل مشکلات دیگری نیز باشند. پس بهتر است در ابتدا برای تشخیص به متخصص مراجعه کنید. صافی کف پا همچنین در شکل ایستادن، راه رفتن و دویدن شما تأثیر منفی ای خواهد گذاشت، که این موارد می توانند به مشکلات دیگری مثل درد در لگن، زانو و تشدید درد قوزک منجر شود.
معمولاً درمان های ساده می توانند درد کف پا را تسکین دهند. مثل کفی های طبی کفش که برآمدگی ای در محل معمول قوس پا در آنها تعبیه شده است. اما در صورت عدم رسیدگی، مشکلات ساده ی ابتدایی می توانند به آسیب های جدی بیانجامند. که در ادامه چند نمونه از عوارض کف پای صاف را توضیح داده ایم:

۱. التهاب کف پا از عوارض کف پای صاف

فاسیای کف پا، رباطی است که از پشت پاشنه ی پا شروع شده و کف پای شما را در بر می گیرد. در افرادی با کف پای صاف، این رباط در خطر ملتهب شدن قرار داشته که به آن فاسیتیس یا التهاب کف پا گفته می شود. از ویژگی های این بیماری، درد پاشنه ی پا بوده، که بعد از بیدار شدن و برداشتن اولین گام های روز از همیشه شدیدتر است. فاسیتیس معمولاً به علت صافی کف پا اتفاق می افتد.

تاندونیت آشیل

۲. تاندونیت آشیل

از دیگر عوارض کف پای صاف، میتواند باعث شود تاندون آشیل شما در زمان راه رفتن یا دویدن، بیش از حد کار کند. این فشار اضافی می تواند باعث ایجاد پارگی های کوچک و التهاب تاندون شود. به این مشکل، تاندونیت آشیل گفته می شود.
برای جلوگیری از پیشرفت تاندونیت آشیل و خطر حالت پیشرفته ی آن به نام تادونسیس آشیل، باید در کنار مصرف داروهای ضد التهاب، استراحت کرده و از کمپرس یخ استفاده کنید.

۳. عوارض کف پای صاف و آرتروز

یک قوس خوب و مستحکم در کف پا، به پاها، قوزک ها و سایر نقاط بدن شما انسجام می بخشد. زمانی که کف پا صاف است، شما این ثبات جسمی را از داده و مفصل های شما در اثر فشار مضاعف تحلیل می روند. در نتیجه، این مفاصل در خطر بالاتری برای آرتروز قرار می گیرند. از عوارض کف پای صاف، ساییدگی کشکک ها و استخوان ها با یکدیگر می باشد، در نتیجه آرتروز رخ میدهد.

۴. مشکلات مربوط به انگشتان پا

کفش ها به گونه ای طراحی می شوند که یک پای سالم دارای قوس در آن قرار بگیرند. در صورتی که مبتلا به صافی کف پا باشید، کفش های عادی به بدترین شکل به کف پایتان فشار آورده و باعث پینه می شوند. به مرور زمان، شما ممکن است به بونیون مبتلا شوید. بونیون، یک نقص در مفصل انگشت شست پا می باشد.

۵. مشکلات مچ پا

مشکلات مچ پا از عواض کف پای صاف است که آسیب های دیگری نیز در کف پا ایجاد می کند. برای مثال، تاندون استخوان درشت نی که در این حالت دچار التهاب می شود، می تواند سبب درد اضافه و سستی پا شود.
زمانی که مچ پاها رو به داخل چرخیده باشند، فاسیای کف پا بیش از حد کشیده شده و باعث انباشتگی کلسیم و در نتیجه رشد زائده های استخوانی به نام خار پاشنه می شود.

۶. مشکلات پا

از آنجایی که کف پای شما وظیفه ی تحمل وزن کل بدن را بر عهده دارد، هر مشکل کوچکی در آن می تواند هماهنگی کل بدن را بهم زده و شما را در خطر آسیب جدی قرار دهد.
اولین محل این آسیب دیدگی ها پا می باشد. صافی کف پا باعث پخش شدن نامتوازن وزن و فشار بیش از حد به عضلات، استخوان ها و تاندون های پا می شود. در نتیجه ی عوارض کف پای صاف می تواند مشکل آتل ساق پا و شکستگی های فشاری باشد.

علائم صافی کف پا

در اثر کشیده شدن عضلات و رباط ها، درد کف پا رایج ترین علامت صافی کف پا می باشد. همچنین، فشار های غیر عادی به زانو و لگن نیز می تواند منجر به درد در مفاصل این ناحیه شوند. این فشار ها در زمانی که پاها رو به داخل بچرخند ایجاد می شود. در صافی کف پا این اندام ها معمولاً دچار درد می شوند:

درمان صافی کف پا

برخی از افراد مبتلا به صافی کف پا به طور غریزی بدن خود را در حالتی قرار می دهند که از بروز علائم آزار دهنده جلوگیری شود. افرادی که علائمی در آنها دیده نمی شود نیاز به درمان ندارند. اما در صورت بروز عوارض کف پای صاف باید سریعا درمان شوید. 

  •  در صورت وجود درد، استفاده از کفش مناسب با پهنای بیشتر و حمایت کافی می تواند به شما کمک کند.
  • کفی های طبی با قوس های طراحی شده، فشار وارده به کف پا را کم کرده و در مواردی که پا به داخل خم می شود، از درد جلوگیری می کند. البته، استفاده از این موارد تنها برای کنترل و از بین بردن علائم بوده و تأثیر طولانی مدت ندارد.
  •  افرادی که از تاندونیت استخوان درشت نی رنج می برند، می توانند با قرار دادن یک جسم نرم درون کفش در قسمت اورتودنسی از فشار وارده به بافت تاندون کم کنند.
  •  در صورت وجود التهاب، اورتودنسی زانو می تواند تأثیرگذار باشد.
  •  در صورت شدت گرفتن علائم، استراحت تجویز می شود.
  •  اگر برای افراد مبتلا به آرتروز یا پارگی تاندون، در صورتی که مسکن و کفی جواب نداد، جراحی تجویز می شود.
  •  رشد ناقص استخوان ها در کودکی می تواند در بزرگسالی باعث صافی کف پا شود. در این موارد نادر، جراحی هایی برای جدا کردن استخوان های بهم چسبیده ضروری است.
  •  اگر اضافه وزن دلیل صافی کف پا تشخیص داده شد، طبیعتاً کم کردن وزن بهترین گزینه است.

تکونولوژی به کار رفته در کفش های °361 مناسب برای افرادی ست که از علایم کف پای صاف رنج میبرند و به سلامت خود اهمیت میدهند.

(0) اهمیت ورزش در دوران رژیم

حمل مقدار زیادی وزن اضافه با خود اصلا خوشایند نیست و حتی می تواند به سلامتتان آسیب برساند. آمارها در سالهای اخیر نشان می دهند نرخ افزایش چاقی در دنیا فوق العاده بالا بوده است. چاقی می تواند منجر به تعداد زیادی بیماری جدی از جمله بیماری قلبی، دیابت، سکته مغزی و برخی از انواع سرطان شود. یکی از راه هایی که کمک می کند فرد وزن کم کند کم کردن مقدار کالری دریافتی در طول رژیم غذایی است. راه دیگر این است که به وسیله ورزش کالری بیشتری بسوزانید اما حقیقت اهمیت ورزش در دوران رژیم چیست؟

اهمیت ورزش در دوران رژیم

ترکیب کردن ورزش با برنامه غذایی سالم برای کاهش وزن بسیار تاثیر گذارتر از محدود کردن کالری دریافتی است.

  • ورزش این قدرت را دارد تا از بروز برخی بیماری ها پیشگیری کند و یا حتی بعضی از آنها را التیام دهد.
  • ورزش فشار و چربی خون را کاهش می دهد که سبب پیشگیری از حمله قلبی می شود.
  • احتمال ابتلا به برخی از سرطان ها مانند سرطان روده و سینه را کاهش می دهد.
  • ورزش با حس اعتماد به نفس و سلامت روانی در ارتباط است چون می تواند سطح اضطراب و افسردگی را کاهش دهد.
  • ورزش برای کاهش وزن مفید است و وزن کم شده را تثبیت می کند.
  • ورزش می تواند سوخت و ساز را افزایش دهد یا موجب افزایش مقدار کالری که در روز می سوزانید شود.
  • کمک تان می کند بافت عضلانی را افزایش دهید که این مورد نیز خود به خود سبب افزایش مقدار کالری سوزی در طول روز می شود.


1.به کاهش وزن کمک می کند

برای بدست آوردن مزایای ورزش برای سلامت توصیه می شود حداقل سه مرتبه در هفته و هر سری به مدت ۲۰ دقیقه برخی از انواع ورزش های هوازی را انجام دهید. با این حال اگر می خواهید وزن کم کنید به بیش از ۲۰ دقیقه ورزش نیاز است. انجام دادن روزانه ۱۵ دقیقه ورزش با شدت متوسط بیش از ۱۰۰ کالری اضافی می سوزاند ( با فرض به اینکه در رژیم خود کالری اضافی دریافت نمی کنید). سوزاندن ۷۰ کالری در هفته می تواند در طول ی کسال موجب کاهش حدود ۵ کیلو شود.

2.از تحلیل عضلانی جلوگیری می کند
معمولا ورزش برای کاهش وزن توصیه می شود اما افراد باید چربی سوزی را هدف بگیرند. اگر برای کاهش وزن تنها کالری دریافتی را کاهش دهید و ورزش نکنید مسلما در کنار چربی بافت عضلانی را نیز از دست خواهید داد. تخمین زده می شود که وقتی افراد وزن کم می کنند حدود یک چهارم از وزنی که کم کردند عضله است. وقتی کالری دریافتی را کاهش می دهید، بدن مجبور به پیدا کردن منبع دیگری از انرژی می شود. متاسفانه این یعنی سوزاندن پروتئین عضلات در کنار ذخایر چربی. اهمیت ورزش در دوران رژیم این است که می تواند مقدار عضله ای را که از دست می دهید کاهش دهد. جلوگیری از سوختن عضله می تواند با کاهش سرعت سوخت و ساز که هنگام کاهش وزن اتفاق می افتد مقابله کند. کاهش سرعت سوخت و ساز هنگام رژیم رژیم گرفتن کاهش وزن را دشوارتر می کند. بعلاوه بیشتر مزیت ورزش کردن مربوط به بهبود ترکیب بدنی، تناسب اندام و سلامت متابولیک است نه فقط کاهش وزن. حتی اگر وزن کم نکنید ممکن است همچنان چربی بسوزانید و به جای آن عضله بسازید. به همین دلیل بهتر است هر چند وقت یکبار اندازه میان تنه و درصد چربی بدن خود را اندازه گیری کنید. ترازو نمی تواند همه چیز را به شما بگوید.

3.کمکتان می کند کالری و چربی بدن را بسوزانید

یکی از محبوب ترین انواع ورزش برای کاهش وزن، انجام ورزش هوازی است که با نام کاردیو نیز شناخته می شود. نمونه های این نوع ورزش عبارتند از پیاده روی، دویدن، دوچرخه سواری و شنا کردن. ورزش های هوازی تاثیری روی بافت عضلانی ندارند و یا حداقل این تاثیر با وزنه زدن قابل مقایسه نیست. با این حال ورزش های هوازی برای سوزاندن کالری بسیار موثر هستند. به تازگی یک تحقیق ۱۰ ماهه روی چگونگی تاثیر ورزش هوازی بر کاهش وزن انجام شد که این تحقیق روی ۱۴۱ فرد چاق صورت گرفت. محققان این افراد را به سه گروه تقسیم کردند و به آنها گفته نشد کالری دریافتی شان را کم کنند. گروه یک: ۵ روز در هفته به کمک ورزش هوازی ۴۰۰ کالری سوزاند گروه دو: ۵ روز در هفته به کمک ورزش هوازی ۶۰۰ کالری سوزاند گروه سه: ورزش نداشتند شرکت کنندگان در گروه یک در پایان ۱۰ ماه ۴٫۳ درصد از وزن بدنشان را کم کرده بودند در صورتی که گروه دو کمی بیشتر و ۵٫۷ درصد از وزن بدنشان کم شده بود. اما گروهی که ورزش نداشت در واقع ۰٫۵ درصد نیز وزن اضافه کرده بود. آزمایشات دیگر نیز نشان داده اند که ورزش هوازی می تواند چربی سوزی کند مخصوصا چربی های قسمت شکم که خطر دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی را افزایش می دهند. از این رو اضافه کردن ورزش های هوازی به سبک زندگی می تواند کمکتان کند وزنتان را مدیریت کنید و سلامت متابولیک خود را بهبود ببخشید. فقط باید مواظب باشید که با دریافت کالری اضافی سعی در جبران ورزش هوازی نکنید.

4.از کاهش سرعت سوخت و ساز بدن جلوگیری می کند

تمام فعالیت های فیزیکی کمکتان می کنند کالری بسوزانید. با این حال ورزش های قدرتی مانند وزنه زدن مزایایی بیشتر از کالری سوزی دارد. ورزش های قدرتی به افزایش قدرت، حجم و مقدار عضلاتی که دارید کمک می کنند. این ورزش ها برای سلامت در طولانی مدت بسیار مفید هستند چون افراد بالغی که فعالیت ورزشی ندارند بعد از گذشت هر دهه ۳ تا ۸ درصد از بافت عضلانی خود را از دست می دهند. همچنین مقدار بالای عضله سوخت و ساز را نیز افزایش می دهد و کمک می کند در طی روز کالری بیشتری بسوزانید. ورزش های قدرتی از کاهش سرعت سوخت و ساز که به واسطه رژیم غذایی اتفاق می افتد نیز جلوگیری می کند. در پژوهشی که روی ۴۸ خانم چاق با رژیم کم کالری انجام شد محققان دریافتند که افرادی که در کنار رژیم ورزش های قدرتی انجام می دادند توانستند بافت عضلانی، سرعت سوخت و ساز و قدرت خود را حتی با کاهش وزن ثابت نگه دارند. خانم هایی که ورزش قدرتی انجام نمی دادند نیز وزن کم کردند اما آنها با کاهش سرعت سوخت و ساز و از دست دادن بافت عضلانی روبرو شدند. ورزش های قدرتی حتی در تثبیت وزن نیز کمک بسیاری می کنند و جالب است بدانید مرحله تثبیت وزن از کم کردن آن نیز سخت تر است.

سخن پایانی

ورزش و رژیم غذایی دو مکمل جدا نشدنی هستند و کسی که بتواند رژیم غذایی سالم به همراه ورزش مرتب را وارد سبک زندگی خود کند مسلما به اهداف خود در تناسب اندام و وزن دلخواه خواهد رسید. فراموش نکنید کاهش وزن نباید یک هدف گذرا باشد. بنابراین سعی نکنید با دل بستن به قرص ها و دمنوش ها آن را بدست بیاورید، برای رسیدن به تناسب اندام دلخواهتان و ثابت نگه داشتنش باید زحمت بکشید. این زحمت شاید در ابتدا به نظر دشوار بیاید اما با دیدن نتایج شگفت انگیز ورزش و رژیم غذایی انگیزه تان چند برابر خواهد شد.

برای انجام هرگونه فعالیت ورزشی، داشتن کفش مناسب از اهمیت به سزایی برخوردار است.ما  در مجموعه ورزشی°361 بهترین مدل های کفش، مناسب هر فعالیتی در اختیار شما قرار دادیم که بتوانید به درستی کفش تهیه کنید و مراقب سلامت خود باشید.