جستجو
خبرخوان

نوشته های بلاگ  "2022"  از "اسفند"

(0) عوارض پوشیدن کفش نامناسب

کفش نامناسب

کفش جهت حفاظت پا است ولی بعضی‌ها شیکی را به راحتی پا ترجیح می‌دهند. باید توجه داشت کفش نامناسب و تنگ واقعا زجرآور است.

کفش را بعد از ظهر بخرید چون اندازه‌ی پا در بعد از ظهر حدود 8% بزرگتر از پا هنگام اوایل صبح است.

انگشتان پا باید حدود یک سانتی‌متر با جلوی کفش فاصله داشته باشند. کفش با پاشنه‌ی خیلی بلند نخرید و از کفش پاشنه بلند بیش از 3 ساعت در روز استفاده نکنید.

عوارض پوشیدن کفش نامناسب ( تنگ و پاشنه بلند )

 

پوشیدن کفش تنگ و پاشنه بلند حداقل 10 عارضه‌ی زیر را می‌تواند در پاها ایجاد کند.

1) کفش نامناسب و کجی شست پا:

حتما دیده‌اید که در قاعده‌ی شست بعضی از پاها برجستگی وجود دارد. به این برجستگی بونیون گفته می‌شود.
کسی که استعداد این امر را داشته باشد اگر کفش تنگ بپوشد، چون شست پا به طرف خارج و انگشتان دیگر انحراف پیدا می‌کند، احتمال برجسته شدن بونیون و درد آن و کجی شست پا که به آن هالوکس والگوس می‌گویند بیشتر می‌شود که در بعضی مواقع بسیار دردناک است و منجر به عمل جراحی خواهد شد.

2) درد پاشنه:

در پا و مچ پا، 26 استخوان وجود دارد که استخوان پاشنه بزرگ‌ترین آن‌ها است. طبق گزارش انجمن جراحان پا و مچ پای آمریکا در سال 2010، درد مچ پا شایع‌ترین دردی در پا است که بیماران به دنبال درمان آن هستند.

درد پاشنه‌ی پا یا در قدام یا در خلف و یا در سطح کف پایی آن می‌باشد و باید بدانیم بیشترین چیزی که باعث این درد می‌شود، پوشیدن کفش تنگ است.

3) بدشکل شدن انگشتان پا:

انگشت چکشی نوعی خارج شدن از شکل طبیعی انگشتان پا است که بیشتر در اثر پوشیدن کفش تنگ ایجاد می‌شود که به صورت خم شدن مفاصل انگشتان پا و بد شکل شدن آن‌ها است.

به‌خصوص کسانی که دیابت دارند بیشتر در معرض این امر می‌باشند. به‌خصوص در بچه‌ها باید مواظب بود که به طور مرتب کفش جدید جهت آن‌ها خریداری شود. چون پای آن‌ها رشد می‌کند و کفش تنگ باعث کج شدن انگشتان آن‌ها در سنین بالاتر می‌شود.

4) در افراد مبتلا به دیابت:

کفش تنگ در افراد دیابتی باعث ایجاد زخم‌هایی در پا می‌شود که گاهی اوقات غیرقابل درمان و حتی منجر به قطع پا می‌شود.

چون حس در پای افراد دیابتی کم است و گاهی حس ندارند، بنابراین متوجه زخم نمی‌شوند و این زخم‌ها عمیق‌تر و عفونی می‌شوند و گاهی عفونت نیز به استخوان می‌رسد و منجر به قطع پا می‌شود.

بنابراین باید کفش افراد دیابتی فضای کافی برای انگشتان را داشته باشد. نرم باشد و حتما بعد از ظهرها کفش بخرند. مرتب کفش‌ها را بشویند و مرتب جوراب‌ها را عوض کنند و همیشه پا خشک باشد و از پوشیدن کفش با پای مرطوب خودداری کنند.

5) عوارض کفش نامناسب در خانم ها :

اگر خانم‌ها همراه کفش تنگ، کفش پاشنه بلند هم انتخاب کنند، مشکل مضاعف می‌شود.

6) درد پا :

پوشیدن کفش تنگ باعث درد پا می‌شود. با گذشت زمان چربی موجود در کف پا و پاشنه نازک شده که باعث درد پا می‌شود. کفش تنگ این امر را تسریع می‌کند.

بنابراین به‌خصوص هنگام ورزش یا استفاده از تردمیل در پوشیدن کفش خود وسواس داشته باشید.
کفشی بپوشید که تنگ نباشد. کف آن به اندازه‌ی کافی padding داشته باشد. فضای کافی جهت انگشتان و طرفین کفش وجود داشته باشد.

به‌خصوص هنگام دویدن، پاشنه‌ی پا به درستی در قسمت عقب کفش قرار بگیرد.
هنگام خرید کفش ورزشی دنبال ارزانی نروید. کفش مناسب و اندازه‌ی پا با شرایط بالا تهیه فرمایید.

7) اثر کفش نامناسب در پای ورزشکاران:

پوشیدن کفش تنگ در دراز مدت باعث شرایطی در پا می‌شود که به آن پای ورزشکاران (Athlete’s foot) می‌گویند.

که پایی خشک به همراه خارش و سوزش بین انگشتان پا یا در کف پا است که در اثر رشد قارچ ایجاد می‌شود. چون قارچ محیط گرم و مرطوب را دوست دارد و کفش تنگ باعث عرق پا می‌شود، این امر محیط را جهت رشد قارچ ایجاد می‌کند.

اگر دچار این عارضه شدید، پاها را روزانه شستشو دهید. آن‌ها را به خوبی خشک کنید و از داروهای ضد قارچ موضعی استفاده کنید و با پوشیدن کفش سبک و راحت و جا دار، به پا اجازه‌ی نفس کشیدن بدهید و جوراب‌ها را مرتب عوض کنید.

8) پینه، میخچه وتاول:

کفش نامناسب و تنگ باعث ایجاد پینه، میخچه و تاول می‌شود. اگر مرتب کفش تنگ می‌پوشید، با گذشت زمان بدن با بافتی به شکل تاول که محتوی مایع است، سعی در حفاظت قسمت‌های برجسته‌ی پا می‌کند.

که خود تاول می‌تواند مرتب تحریک و دردناک شود و درد آن باعث خراب شدن ایام برای شما می‌شود. گاهی پوست جهت حفظ خود برابر کفش تنگ ایجاد پوست سختی را در محل تحریک می‌کند که به آن میخچه می‌گویند و گاهی پینه ایجاد می‌شود.

9) فرو رفتن ناخن در گوشت:

فرو رفتن ناخن در پوست کنار انگشت حتی با پوشیدن جوراب تنگ هم ممکن است به وجود آید که معمولا شست پا گرفتار می‌شود. ناخن به مرور داخل پوست مجاورش رشد می‌کند و باعث درد و گاهی اوقات عفونت می‌شود.

پاهای خود را در آب گرم بگذارید و به آرامی پوست را از روی ناخن به عقب بکشید. با دقت ناخن را بگیرید. کفش تنگ را کنار بگذارید. ناخن‌ها را خیلی کوتاه نکنید و آن‌ها را به صورت منحنی در نیاورید.

10) مچ پای متورم:

کفش تنگ باعث می‌شود که پا فشرده شود و مایع به طرف مچ پا بیاید و مچ پای متورم و دردناک داشته باشیم یا اگر مچ پا متورم و دردناک است بدتر شود.

اما چند کلمه در مورد کفش پاشنه بلند:

کفش پاشنه بلند باعث اختلال تعادل هنگام راه رفتن می‌شود بنابراین احتمال زمین خوردن بیشتر است.

چون قسمت جلوی پا پایین‌تر از پاشنه قرار می‌گیرد، تاندون آشیل که در خلف پاشنه قرار دارد کوتاه‌تر می‌شود، در نتیجه هنگام راه رفتن این تاندون به خوبی کار خود را انجام نمی‌دهد و به مرور درد پشت پاشنه و مچ پا ایجاد می‌شود. هر چقدر پاشنه بلندتر باشد این درد بیشتر است. 

 

چون هنگام پوشیدن کفش پاشنه بلند وزن بدن به جلو منتقل می‌شود، لگن و ستون مهره‌ها که باید در یک امتداد باشند از این حالت خارج شده و افزایش گودی کمر و کمردرد و آرتروز زودرس زانو‌ها را به‌وجود می‌آورد.

با پوشیدن مداوم کفش پاشنه بلند، فشار روی قسمت کفی پنجه‌ها بیشتر می‌شود و استخوان‌های کف پایی دچار درد می‌گردند.

کفش و کفی طبی

شما میتوانید با استفاد کفش طبی و کفی طبی مناسب با پای خود از بروز مشکلات پا و درد پا جلوگیری کنید.

یا اینکه بیماری و مشکل پای خود را درمان کنید.

 در مجموعه°361 انواع کفش های ورزشی مناسب هر فعالیتی موجود است با بهترین کیفیت و تنوع ,که محافظ قلب دوم شما باشد. 

 

(0) مهمترین ویژگی های کفش مخصوص پیاده روی

کفش پیاده روی مناسب چه مشخصاتی دارد؟

 پاشنه کفش پیاده روی

کفش پیاده روی در ناحیه پاشنه باید حداقل 5/1 سانتی متر لژ داشته باشد. کفش پیاده روی باید قدرت تحمل ضربات مداوم از پاشنه به پنجه پا را داشته باشد، قسمت میانی و پاشنه ی پا را کاملا در بر بگیرد و از آن محافظت کند. کف کفش پیاده روی نباید نازک باشد.

 

کفی کفش پیاده روی

هنگام خرید کفش پیاده روی به کف کفش نگاه کنید. کف کفش پیاده روی نباید نازک باشد زیرا در مسیرهای که ناهمواری دارند فشار به پاشنه پا وارد می شود و کفشهای با کف نازک از پاهای شما حفاظت نکرده و پاهایتان اذیت خواهد شد، همچنین اگر کفش پیاده روی دارای ارتفاع زیاد باشد نیز می

توانند حادثه ساز باشند.

 

 

 

 

رویه کفش پیاده روی

رویه کفش پیاده روی باید از الیاف کتان باشد و در آن حداقل مواد شیمیایی استفاده شود تا از بروز حساسیت ها جلوگیری شود و همچنین به تهویه در کفش که یکی از عوامل جلوگیری از بیماری های قارچی در قسمت پا می باشند کمک کند.
رویه کفش پیاده روی باید دارای منافذی برای عبور هوا باشد. استفاده از کفش پیاده روی که دارای رویه هایی با منافذ فراوان می باشد در تهویه کفش برای خنک شدن پا و همچنین جلوگیری از بیماری های قارچی مناسب تر می باشد. استحکام رویه کفش پیاده روی باید به نحوی باشد که از پیچ خوردگی پا جلوگیری کند و همچنین در برابر فشار های وارده در طی زمان حالت اولیه خود را از دست ندهد.

 

کفش پیاده روی و پد ضربه گیری

کفش پیاده روی در قسمت کفی و پاشنه باید پد گذاری شود. هنگام پیاده روی، ضربه ی اول به پاشنه ی پای شما می خورد و بعد از آن به صورت منظم ضربات از پاشنه به پنجه پا در گردش خواهند بود، بنابراین وجود یک بالشتک منعطف، که امکان بالایی برای خم کردن انگشتان پای شما فراهم کند در کفش پیاده رویتان ضروری است.

 

به طور کلی، کفش پیاده روی باید در قسمت ‌جلوی‌ كفش ‌انعطاف‌ پذیری‌ كافی‌ داشته‌ باشد بطوریكه‌ شخص‌ به راحتی‌ بتواند به‌ میزان‌ 45 درجه‌ آنرا خم‌ نماید. همچنین‌ لازم ‌است‌ كه‌ قسمت‌ پاشنه‌ كفش‌ حالت‌ ارتجاعی‌ كافی‌ داشته‌ باشد تا بتواند مقادیری‌ از فشار و شوک وارد شده‌ ازطرف‌ زمین‌ به‌ پا را بكاهد

از ویژگی های مهم کفش پیاده روی سبک وزن بودن آن است، انتخاب کفش پیاده روی از جنس چرم سنگین برای پیاده روی قطعا اشتباه است.

 

- کفش پیاده روی باید با سایز پاها متناسب باشد

از آنجایی که معمولا یک پا کمی بزرگتر از پای دیگر است، کفش پیاده روی خود را متناسب با اندازه پای بزرگتر خود انتخاب کنید. متناسب بودن سایز کفش پیاده روی، بدون شک یکی از موارد مهم هنگام پیاده روی خواهد بود ،هنگام پیاده روی حجم پای شما هم از نظر طولی و هم عرضی (حدود 1 سانتی متر) افزایش خواهد یافت، بنابراین وجود فضای کافی در قسمت پنجه ی پا بسیار مهم است، به نحوی که حدود 1 سانتی متر بین انگشتان پای شما و سر کفش فاصله وجود داشته باشد و عرض کفش پیاده روی نیز امکان حرکت آزادانه ی انگاشتانتان را به شما بدهد. کفش پیاده روی نباید به پای شما بچسبد، به خصوص در قسمت قوس استخوانی کنار پایتان.

 

نکاتی که باید موقع خرید کفش مناسب پیاده روی بدانیم

حالا که اجزای مختلف کفش را معرفی کردیم و شناختید، وقتش رسیده که چند نکته مهم و کلیدی را در انتخاب کفش مناسب با شما در میان بگذاریم. پیشنهاد می‌کنم نکات زیر را با دقت بخوانید و در انتخاب کفش مناسب پیاده روی لحاظ‌شان کنید.

 

  1. خصوصیات پای خود را بشناسید!

اولین گام در خرید کفش مناسب پیاده روی این است که به پای خود توجه کنید و ویژگی‌های آن را بشناسید. پای افراد، شکل و فرم‌های متفاوتی دارد. همین‌طور، پاها درانداز‌ی پنجه و طول وشکل کف و… تفاوت‌هایی دارد.

علاوه‌بر این برخی پاها، دچار ناهنجاری به‌خصوصی از جمله صافی کف پا، گودیِ بیش‌ازحد و… هستند. بنابراین باید کفش مناسب با ویژگی‌های پای خود را تهیه و استفاده کنید. اگر برای‌تان مقدور است کفش خود را سفارش دهید. در این‌صورت کفش مناسب شما، پس از قالب‌گیری از پا، ساخته می‌شود.

  1. به تغییرات پای‌تان توجه کنید!

در گذشته فکر می‌کردند سایز پای بزرگسالان تغییر نمی‌کند، اما این‌طور نیست. سایز انواع کفش‌ها در برندها متفاوت است. پاها باید هر دو سال یکبار اندازه‌گیری شوند. گاهی سایز پا تغییر نمی‌کند؛ اما فرم آن دچار تغییر می‌شود. پس حتما باید در حین خرید کفش مناسب پیاده روی این نکته را در نظر گرفت.

  1. کفش مناسب پیاده روی بخرید، نه کفش دو!

کفش‌های مخصوص دویدن انعطاف‌پذیرتر و یک بالشتک اضافی در زیره کفش برای کنترل فشار حاصل از دویدن دارند. درحالی که کفش پیاده‌روی این‌طور نیست و جنس سفت‌تری دارد. اگر اهل دویدن و پیاده‌روی هستید، توصیه می‌کنیم برای هر کدام یک جفت کتانی جداگانه تهیه کنید

 

  1. خرید کفش را به پایان روز بیندازید!
  2. . جوراب‌های مخصوص پیاده‌روی خود را همراه داشته باشید!

    اگر برای پیاده‌روی از جوراب مخصوصی استفاده می کنید؛ حتما آن را همراه خود ببرید. هنگام امتحان کفش پیاده روی باید جورابی را به پا داشته باشید که قرار است با آن بپوشید.

    1. کفش جا باز می‌کند یا نه؟

    هیچ کفشی را به امید جا باز کردن یا برعکس کیپ پا شدن نخرید. پای شما در کفش پیاده روی و دویدن باید از همان ابتدا و هنگام خرید احساس راحتی کند. کمی در فروشگاه راه بروید و از راحتی و متناسب بودن آن مطمئن شوید.

    1. کفش نباید خیلی تنگ یا خیلی گشاد باشد!

    در این خصوص یک استانداردی وجود دارد. فاصله بین انگشت شست تا جلوی کفش نباید بیش از 2 سانتی‌متر باشد. پا هنگام قرار گرفتن در كفش ورزشی باید قادر به تکان‌دادن آزادانه همه انگشتان باشد. همچنین اندازه پاشنه کفش هم باید کاملا متناسب باشد و در
    پیاده روی نباید پاشنه شما در کفش لغزشی داشته باشد.

    برند ورزشی°361 از بهترین تکنولژی به کار رفته در کفش های پیاده روی بهره می برد که به راحتی بتونید یک پیاده روی راحت و لذت بخش رقم بزنید.